Patlidžan iseći po dužini na šnite i izgrilovati na maslinovom ulju.
U činiji izmešati rikotu i koziji sir. Dodati iseckane kapare i masline, rendanu koru od limuna i usitnjen čen belog luka. Sastojke promešati i smesom filovati grilovane patlidžane, pa uviti u rolnicu.
Na malo ulja staviti beli luk i ruzmarin, propržiti, a zatim uliti sok od paradajza.
Servirati patlidžane na tanjir i preliti sosom od paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 67 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 14 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 1043 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 33.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 7 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 521.5 mg
Vlakna - 2 g