Na puteru propržiti naseckanu mirođiju, dodati grašak, promešati, naliti bujonom od povrća i kuvati.
Kada se grašak skuva izmiksati ga, vratiti na grejno telo, dodati pavlaku, začiniti, promešati i servirati.
Ukrasiti biljnom pavlakom i peršunom.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 21 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 17 mg
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Natrijum - 853 mg
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 8.5 mg
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Natrijum - 426.5 mg
Vlakna - 6 g