Kelerabu oljuštiti i izrendati.
U činiju staviti kelerabu, dodati iseckanu pomorandžu i brusnice. Preliti sokom od limuna, posoliti, pobiberiti, dodati kiselu pavlaku i promešati.
Salatu od pomorandže i kelerabe servirati ohlađenu.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Natrijum - 199 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Natrijum - 99.5 mg
Vlakna - 3 g