Zelenu salatu iseći na rezance, čeri paradajz na polovine, paprike na rezance, krastavac i crveni luk na listiće. Posoliti i promešati. Na ulju ispeći piletinu, prethodno izlupanu tučkom za meso. Gotovo meso iseći na trake i poslagati na salatu. Umutiti med, senf i crveno vino. Prelivom preliti salatu i ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 145 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 1.5 g