U činiju staviti šargarepu, orahe, pastu, jaje, ulje, prezlu, jogurt, susam i začine i promešati.
Napraviti od smese pljeskavice i ispeći ih na grilu.
Lepinje prepoloviti, premazati kečapom i majonezom, staviti list salate, iseckan luk i pljeskavicu.
Preklopiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 463 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 231.5 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4 g