Toggle Navigation

 

Pileća salata sa trapistom

Sir trapist je polutvrdi sir sa 45% mlečne masti. Kora je žute boje i premazana plastičnim premazom. Koristi se kao osnova za pripremanje mnogih jela, lako se riba, seče i topi.

Plativoo
Priprema

Barenu piletinu iseckati na rezance, staviti u činiju i dodati iseckanu pečenu papriku.

Trapist izrendati, dodati u činiju i promešati.

Pileću salatu posoliti i pobiberiti, dodati kukuruz i kiselu pavlaku i promešati.

Salatu ohladiti i potom poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 297 mg

Masti - 27 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 115 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 32 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 148.5 mg

Masti - 13.5 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 57.5 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g barenog pilećeg belog mesa
    • 400 g pečene paprike
    • 400 g trapista
    • 150 g kukuruza šećerca
    • 200 g kisele pavlake
    • so
    • biber