Toggle Navigation

 

Pica sa više ukusa

Veoma aromatična i ukusna pica...

Plativoo
Priprema

Kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa šećerom. Kada kvasac proradi dodati 30 ml maslinovog ulja, brašno, so, i umesiti testo. Napraviti dve jufkice i ostaviti da narastu.

Razviti oklagijom koru, premazati kečapom, posuti sitno seckanim crnim lukom i suvim vratom. Prekriti šunkom, posuti iseckanom paprikom, sirom i seckanim šampinjonima.

Svež paradajz sitno iseći i pomešati sa preostalim maslinovim uljem, iseckanim belim lukom i bosiljkom.

Smesu preliti po pici i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 10 min.

Pečenu picu iseći i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 31 mg

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Natrijum - 599 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 15.5 mg

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 299.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

155 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 350 g brašna
    • 10 g šećera
    • 20 g svežeg kvasca
    • 20 ml maslinovog ulja
    • 200 ml mlake vode
    • 50 g crnog luka
    • 50 g suvog vrata
    • 100 ml kečapa
    • 200 g stišnjene šunke
    • 250 g rendanog trapista
    • 200 g šampinjona
    • 2 paradajza
    • 1 čen belog luka
    • suvi bosiljak
    • 1 crvena paprika