Kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa šećerom. Kada kvasac proradi dodati 30 ml maslinovog ulja, brašno, so, i umesiti testo. Napraviti dve jufkice i ostaviti da narastu.
Razviti oklagijom koru, premazati kečapom, posuti sitno seckanim crnim lukom i suvim vratom. Prekriti šunkom, posuti iseckanom paprikom, sirom i seckanim šampinjonima.
Svež paradajz sitno iseći i pomešati sa preostalim maslinovim uljem, iseckanim belim lukom i bosiljkom.
Smesu preliti po pici i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 10 min.
Pečenu picu iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 31 mg
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Natrijum - 599 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 15.5 mg
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 299.5 mg
Vlakna - 1.5 g