Na zagrejanom ulju propržiti naseckan crni luk, dodati konkase isečenu šargarepu, iseckane bukovače, šampinjone i šitaki gljive.
Lagano dinstati, pred kraj dodati ranije obareni pirinač, proprženi susam, so, biber i peršun.
Paradajz izdubiti, napuniti pripremljenom smesom, poređati u tepsiju i zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C, desetak minuta.
Uz predjelo servirati krišku crnog hleba.
Odlično izbalansiran obrok, bogat dijetnim vlaknima i sa idealnim odnosom masti, belančevina i ugljenih hidrata. Pogodan je za ishranu svih članova porodice, od najmlađih do najstarijih.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 780 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 89 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 18 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 390 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 44.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 9 g