Meso iseći, posoliti, pobiberiti i ispeći na delu maslinovog ulja.
Beli luk sitno iseckati, propržiti na preostalom ulju, dodati paradajz, promešati i preliti sokom od paradajza.
Začiniti ruzmarinom i kratko prokuvati.
Meso servirati na tanjir uz paradajz sa ruzmarinom i bareni krompir.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 69 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 261 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 34.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 130.5 mg
Vlakna - 1 g