Crni luk prodinstati na puteru, dodati kockice krompira i preliti polovinom bujona.
Kad se krompir skuva izmiksati štapnim mikserom.
U pire dodati paradajz pelat, preostali bujon, pirinač, posoliti, pobiberiti i kuvati dok se pirinač ne skuva al dente.
Paradajz čorbu posuti iseckanim peršunom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 603 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 301.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 5.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 3 g