Cveklu tanko iseći na listiće.
Ovčiji sir usitniti, dodati kiselu pavlaku, naseckan beli luk, peršunov list i sok od limuna, promešati i sjediniti nadev.
Kalupe obložiti alu folijom, staviti listiće cvekle po obodima i dnu kalupa, staviti nadev i upakovati. Ostaviti u frižider da se stegne.
Izvaditi iz kalupa, odstraniti foliju i paketiće od cvekle servirati na tanjir. Dekorisati paketiće i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 373 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 62.5 kcal
Natrijum - 186.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 6.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 1.5 g