Kuvanog oslića iseći na krupne komade i staviti u činiju. Dodati sitno isečen praziluk i paradajz isečen na kriške, promešati i dodati zelenu salatu iseckanu na rezance, crveni pasulj, iseckan beli luk, i masline. Posoliti, pobiberiti, posuti origanom i preliti maslinovim uljem i sokom od limuna. Oslić salatu sa przilukom i paradajzom promešati, servirati i poslužiti uz krišku ražanog hleba.
Kod naroda čiju ishranu karakteriše manji unos masti, beleži se manji broj obolelih od malignih bolesti dojke i creva. Zato je preporuka da ukupan dnevni unos energije poreklom iz masti ne bude veći od 30%.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 525 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 18 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 262.5 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 22.5 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 9 g