Sardine, iseckani peršunov list, vlašac i narendanu koru limuna staviti u činiju, izgnječiti viljuškom, promešati i napraviti namaz.
Kriške hleba prepeći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 5 minuta.
Namaz od sardina staviti na prepečen hleb, posuti parmezanom, dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 77 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Natrijum - 787 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 87.5 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 38.5 mg
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Natrijum - 393.5 mg
Vlakna - 2.5 g