Ovčiji sir izmrviti viljuškom i staviti u blender.
Dodati sitno iseckan vlašac i ruzmarin i usitniti dok se ne dobije namaz.
Hleb iseći na kriške i kratko zapeći u suvom tiganju.
Paradajz iseći na kolutove, servirati na tanjir i preliti uljem.
Preko paradajza staviti namaz od ovčijeg sira.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 19 g
Holesterol - 79 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 585 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 9.5 g
Holesterol - 39.5 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 292.5 mg
Vlakna - 2 g