Žumanca skuvati na pari i dobro ih ulupati. U žumanca dodati sok od 2 limuna, pažljivo promešati, posoliti, pobiberiti i skuvati sos.
Mladi luk iseći po dužini na dugačke komade veličine 5 cm i kratko propržiti na zagrejanom maslinovom ulju.
Taljatele servirati na tanjir, preliti sosom od limuna, dodati propržen mladi luk i masline i posuti narendanim ovčijim sirom.
Dekorisati i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 136 mg
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Natrijum - 303 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 68 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Natrijum - 151.5 mg
Vlakna - 2 g