U blender staviti dimljenu skušu, crni luk isečen na četvrtine, beli luk, margarin,so, peršun, kečap i sok od limuna. Sve dobro usitniti pa namaz rasporediti u činije za serviranje. Dekorisati ga po želji i poslužiti uz integralni hleb i sok od paradajza.
I bez upotrebe soli prilikom pripreme, beleži se visok sadržaj soli u gotovom obroku. Obratite pažnju na upotrebu soli u jelima u kojima se upotrebljavaju namirnice koje su prilikom industrijske prerade već konzervisane solju. O ovome moraju da vode računa naročito osobe sklone visokom pritisku.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1290 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 645 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 5 g