Lignje iseći na kolutove, obariti u ključaloj vodi, iseći i staviti u činiju.
Paradajzu odstraniti sredinu, iseckati ga i staviti u činiju.
Dodati isečenu papriku, ljutu papričicu, crveni luk, beli luk, crveni pasulj, peršunov list, začine, ulje i limunov sok.
Salatu promešati i servirati kao hladno predjelo.
Osobama sa povišenim vrednostima masnoća u krvi, kao i osobama obolelim od šećerne bolesti, srčanih bolesti i ateroskleroze ne preporučuju se obroci koji, poput ovog, sadrže veliku količinu holesterola. Naime, jedna porcija ove meksičke salate sadrži više holesterola od celokupne dnevno preporučene količine.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 350 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 190 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3.5 g