Toggle Navigation

 

Limun punjen paštetom od sardina

Limun i riba, bezbroj puta proverena dobitna kombinacija.

Plativoo
Priprema

Limune dobro oprati, iscediti sok i pažljivo izdubiti sredinu (odseći dno da bi mogao ravno stajati na tanjiru).

U blender staviti sardine, iseckan mladi luk (samo beli deo), stabljike celera, peršun, preliti sa malo soka od limuna, dodati majonez i senf i usitniti tako da se dobije pašteta.

Paštetom napuniti limune i dekorisati bademom i maslinama.

Pre služenja paštetu u limunu dobro ohladiti u frižideru.

Kifle iseći na kolutove, prepeći u suvom tiganju i servirati uz paštetu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 63 mg

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Natrijum - 825 mg

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 31.5 mg

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 412.5 mg

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 limuna
    • 2 konzervirane sardine
    • 100 g majoneza
    • 2 kašike senfa
    • stabljike celera
    • 1 veza mladog luka
    • so,
    • biber
    • peršun
    • 50 g badema
    • 50 g zelenih maslina bez koštica
    • 4 kifle
Ključne reči:
limun sardina mladi luk badem