Limune dobro oprati, iscediti sok i pažljivo izdubiti sredinu (odseći dno da bi mogao ravno stajati na tanjiru).
U blender staviti sardine, iseckan mladi luk (samo beli deo), stabljike celera, peršun, preliti sa malo soka od limuna, dodati majonez i senf i usitniti tako da se dobije pašteta.
Paštetom napuniti limune i dekorisati bademom i maslinama.
Pre služenja paštetu u limunu dobro ohladiti u frižideru.
Kifle iseći na kolutove, prepeći u suvom tiganju i servirati uz paštetu.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 63 mg
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 825 mg
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 31.5 mg
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 412.5 mg
Vlakna - 5 g