Toggle Navigation

 

Letnja testenina sa bademom

Penne rigate je vrsta testenine, koso sečenih makarona, pogodne za razne prelive i sosove jer brzo upija tečnost. Pošto je glatka, koristi se i za pripremanje supa ili za minestrone.

Plativoo
Priprema

Mladi luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju.

Dodati isečen svež paradajz, posoliti, pobiberiti, promešati i kuvati 10-ak minuta.

Posuti usitnjenim bademom, promešati i dodati preko testenine i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 79 g

Ugljeni hidrati (%) - 64 %

Natrijum - 177 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 39.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Natrijum - 88.5 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g penne testenine
    • 500 g paradajza
    • 1 veza mladog crnog luka
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 50 g badema
    • so,
    • biber
Ključne reči:
testenina mladi luk paradajz