Mladi luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju.
Dodati isečen svež paradajz, posoliti, pobiberiti, promešati i kuvati 10-ak minuta.
Posuti usitnjenim bademom, promešati i dodati preko testenine i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Natrijum - 177 mg
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 88.5 mg
Vlakna - 4 g