Paradajz iseckati na kockice, zelenu salatu na trake, a krastavac na listiće. Staviti u činiju, posoliti, pobiberiti, začiniti balzamiko sirćetom i dobro promešati. Pileće belo meso iseći na šnicle, izlupati tučkom za meso i ispeći. Gotove šnicle iseckati na trake. Mirođiju sitno iseći i pomešati sa biljnom pavlakom. Na povrće poređati trake piletine i preliti sosom od mirođije i biljne pavlake. Dekorisati kriškama paradajza i poslužiti uz crni
hleb i sok od grejpfruta i pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3 g