Kuvano povrće - grašak, šargarepu i krompir iseći i staviti u dublju činiju. Dodati kuvanu piletinu isečenu na kocke, čeri paradajz, sve dobro promešati i preliti maslinovim uljem. Začiniti, posuti mirođijom i peršunom, a potom preliti jogurtom. Pripremljenu salatu servirati u posude, dekorisati kolutovima krastavca i poslužiti sa kukuruznim hlebom.
Najmršaviji“, odnosno najmanje masan deo pilećeg mesa je belo meso bez kožice koje ima upola manje ukupne masnoće i zasićenih masti od, npr. junećeg mesa. Zbog toga, osobe koje žele da jedu meso, a ujedno žele da smanje unos masti, treba da konzumiraju više piletine od ostalih vrsta mesa.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 740 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 4.5 g