Pileće meso iseći na šnicle, a slaninu na manje komade. Slaninu prorpžiti, a piletinu izgrilovati.
Zelenu i „ledenu“ - ajsberg salatu iseći na trakice, staviti u činiju, dodati rukolu i promešati. Salatu posoliti, preliti uljem, dodati krutone, promešati i servirati na tanjir.
Pripremiti preliv od umućene kisele pavlake, majoneza i seckane mirođije.
Preko salata servirati slaninu i piletinu isečenu na trake, dodati kriške paradajza i preliv od mirođije i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 33 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 64 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Natrijum - 728 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 32 mg
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 4 %
Natrijum - 364 mg
Vlakna - 1 g