Toggle Navigation

 

Kuhinjica Cezar

Idealan obrok.

Plativoo
Priprema

Pileće meso iseći na šnicle, a slaninu na manje komade. Slaninu prorpžiti, a piletinu izgrilovati.

Zelenu i „ledenu“ - ajsberg salatu iseći na trakice, staviti u činiju, dodati rukolu i promešati. Salatu posoliti, preliti uljem, dodati krutone, promešati i servirati na tanjir.

Pripremiti preliv od umućene kisele pavlake, majoneza i seckane mirođ‘ije. 

Preko salata servirati slaninu i piletinu isečenu na trake, dodati kriške paradajza i preliv od mirođ‘ije i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 33 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 58 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 64 mg

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Natrijum - 728 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 16.5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 32 mg

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Natrijum - 364 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 1 glavica zelene salate
    • 100 g rukole
    • 200 g paradajza
    • 100 g slanine
    • 15 g krutona
    • ulje
    • so,
    • 100 g kisele pavlake
    • 60 g majoneza
    • mirođija
    • 1 glavica ajsberg salate