Kruške oljuštiti, preseći na pola, izvaditi sredinu i napuniti usitnjenom gorgonzolom.
Staviti ih u rernu zagrejanu na 200°C, da se zapeku 15-tak minuta.
Zelenu salatu začiniti sa malo ulja i limunovim sokom.
Servirati pečene kruške sa gorgonzolom uz zelenu salatu.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 47 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 888 mg
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 23.5 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 444 mg
Vlakna - 3.5 g