Na malo ulja prodinstati sitno isečene pečurke, prohladiti ih i staviti u dublju činiju.
Dodati skuvano mešano povrće i izrendan kuvani krompir.
Povrće posoliti, pobiberiti, začiniti bosiljkom, dodati prezle, dobro izmešati, pa rukama formirati valjkaste krokete.
Krokete ispanirati u brašnu, jajima i prezli, pa ih na zagrejanom ulju lagano ispržiti sa svih strana.
Od jogurta i mirođije napraviti sos i staviti ga u činiju. Gotove krokete servirati na tanjir i poslužiti uz sos od mirođije.
Obrok male energetske vrednosti i idealno izbalansiranih hranljivih sastojaka. Obrok sadrži jaja i zato ima nešto veći sadržaj holesterola. Može biti namenjen zdravim osobama i laktoovovegetarijancima, dakle, umerenim vegetarijancima koji ne unose meso, ali u ishrani koriste jaja, mleko i mlečne proizvode.
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 137.5 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 175 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 4 g