Kelj i bel luk iseckati što sitnije.
U činiji umutiti jaja, brašno, prezlu i začine. Dodati povrće i umutiti lagano varjačom.
Kašikom vaditi po malo mase i peći u zagrejanom ulju.
Krokete ređati na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Skuvati bešamel sos.
Serirati krokete na tanjir i preliti bešamelom.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 24 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 139 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 30 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 12 mg
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Natrijum - 69.5 mg
Vlakna - 0.5 g