Na maslinovom ulju kratko propržiti iseckan beli luk i ruzmarin, dodati boraniju i karfiol, preliti bujonom i kuvati 20 minuta. Usitniti štapnim mikserom i procediti (zbog vlakana iz boranije).
Vratiti u šerpu, doliti pavlaku za kuvanje, posoliti, pobiberiti i kuvati jo 10-ak minuta. T
ost hleb iseći na kockice, propržiti u suvom tiganju i pripremiti krutone.
Cvetiće brokolija kratko obariti u kipućoj vodi.
Servirati čorbu, dodati brokoli i krutone i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 553 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 276.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 2 g