Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crni luk, dodati šargarepu i celer, preliti vodom i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Trapist narendati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i kratko ga zapeći u rerni.
Tost iseći na kockice i izgrilovati u suvom tiganju.
Povrće usitniti štapnim mikserom, preliti pavlakom za kuvanje i ostaviti da proključa.
Servirati krem čorbu, dodati krutone, posuti susamom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 34 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 400 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 17 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 200 mg
Vlakna - 3 g