Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni luk, dodati isečenu šargarepu i naliti vodom.
Kada se šargarepa skuva, začiniti po ukusu a potom čorbu usitniti štap mikserom dok ne postane kremasta.
Po želji se može čorba dekorisati pavlakom za kuvanje. Pre služenja posuti krutone i sitno seckan peršunov list po čorbi.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 520 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 7 g
Šećer - 30 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 3.5 g
Šećer - 15 g