Iseckan praziluk propržiti na puteru zajedno sa belim lukom.
Zatim dodati brašno, začine, bujon i mleko. Kuvati čorbu oko 20 minuta na laganoj vatri, a nakon toga je izmiksati štapnim mikserom.
Servirati krem čorbu od praziluka u tanjir, preliti biljnom pavlakom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 15 mg
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Natrijum - 716 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 7.5 mg
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Natrijum - 358 mg
Vlakna - 2.5 g