Šargarepu, crveni luk, kelerabu i celer iseći na veće komade, staviti u tepsiju, posoliti, pobiberiti, posuti lovorom, preliti maslinovim uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, 30 minuta.
Zagrejati bujon, dodati pečeno povrće i kuvati dok ne provri. Usitniti povrće štapnim mikserom, vratiti da proključa i servirati na tanjir.
Čorbu od pečenog povrća posuti majčinom dušicom, dekorisati pavlakom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 172 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 86 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 2.5 g