Toggle Navigation

 

Krem čorba od kukuruza

Postoji više "sorti" bibera – crni, beli, crveni i zeleni, i svi potiču od jedne vrste, piper nigrum, a razlikuju se samo po načinu obrade. Supstanca koja biberu daje specifičan miris i ukus je piperinska kiselina, a bobice mogu da sadrže od pet do deset odsto piperina. 

Plativoo
Priprema

Na puteru prodinstati iseckan crni luk, dodati kukuruz, bujon i kuvati.

Zatim izmiksati blenderom i zgusnuti čorbu mešavinom gustina i mleka.

Servirati čorbu i posuti seckanim peršunovim lišćem.

Služiti toplu ili hladnu čorbu. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 275 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 470 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 137.5 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 235 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 11.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g kukuruza šećerca
    • 1 glavica crnog luka
    • 30 g putera
    • 400 ml bujona
    • biber
    • 100 ml mleka
    • sok jednog limuna
    • 1 kašika gustina
    • peršunov list