Na puteru prodinstati iseckan crni luk, dodati kukuruz, bujon i kuvati.
Zatim izmiksati blenderom i zgusnuti čorbu mešavinom gustina i mleka.
Servirati čorbu i posuti seckanim peršunovim lišćem.
Služiti toplu ili hladnu čorbu.
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 470 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 137.5 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 235 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3 g