Crni luk i komorač iseckati na kockice i prodinstati na puteru.
Izmiksati blenderom, dodati brašno i kratko propržiti. Uliti bujon i kuvati čorbu.
Ohladiti je, ukrasiti biberom i peršunovim lišćem.
Može se služiti i topla čorba.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 667 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 333.5 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 3 g