Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti naseckan crni luk, dodati beli luk i naliti belim vinom. Dodati paradajz pelat, posuti šećerom, začiniti i ostaviti čorbu da se kuva na laganoj vatri dok ne proključa. Potom staviti nekoliko usitnjenih listova miloduha, prokuvati 2-3 minuta, a zatim izmiksati štapnim mikserom. U gotovu čorbu dodati mileram i promešati. Servirati paradajz čorbu sa miloduhom u tanjir, posuti krutonima i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 194 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal
Natrijum - 97 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 4 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 0.5 g