Bundevu iseći na kocke, skuvati u ključaloj vodi i procediti. Vodu sačuvati.
Ohlađenu bundevu staviti u dublju posudu, dodati deo putera, žumanca, sitni oseckan beli luk, rendanu koru od pomorandže i brašno. Uz stalno mešanje umesiti smesu za knedle.
Kašikom vaditi po malo smese i spuštati u ključalu vodu u kojoj se bundeva kuvala. Kuvati knedle dok ne isplivaju na površinu.
U blender staviti listiće bosiljka, dodati pavlaku i izmiksirati.
Rastopiti preostali puter, dodati pavlaku sa bosiljkom i skuvati sos.
Servirati knedle na tanjir, preliti sosom od bosiljka i preko svega narendati parmezan.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 44 mg
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 737 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 368.5 mg
Vlakna - 1.5 g