Junetinu iseći na kocke, staviti u hladnu vodu, a zatim kuvati na laganoj vatri dok ne proključa.
Crni luk, šaragrepu, celer, peršun i paštrnak sitno iseći, izdinstati na ulju, začiniti, naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša.
Junetinu procediti, dodati u šerpu sa povrćem, kuvati još 10-ak minuta, a zatim dodati cvetiće karfiola i grašak.
Upržiti brašno na malo ulja i zapršku dodati u čorbu uz stalno mešanje.
Gotovu čorbu legirati mešavinom kisele pavlake i žumanceta, servirati u tanjir i posuti peršunom. Uz juneću kiselu čorbu servirati i kriške limuna.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 220 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 74 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 3 g