Na zagrejanom ulju izdinstati iseckani crni luk, dodati iseckanu šargarepu i celer, malo propržiti i dodati nasečeno jagnjeće meso.
Preliti vodom, začiniti dodatkom jelima, posoliti, pobiberiti, dodati lovor list i kuvati na laganoj vatri sve dok meso ne omekša.
U činiji izmešati kiselu pavlaku, sok od limuna i iseckan peršun i sipati u gotovu jagnjeću čorbu.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 173 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 86.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Vlakna - 1 g