U blender staviti humus, dodati sušeni paradajz, tahini, sok od limuna, beli luk, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber. Usitniti sastojke i napraviti namaz.
Kore od heljde iscepkati na manje komade i propržiti u gril tiganju da budu hrskave.
Namaz servirati u posudu, preliti preostalim maslinovim uljem i poslužiti uz kore od heljde.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 512 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 256 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 1.5 g