U ključali bujon dodati puter i palentu i kuvati uz stalno mešanje žicom dok se ne zgusne.
U palentu dodati iseckan peršun, parmezan, rendani dimljeni sir i semenke bundeve, promešati i razliti u tepsiju.
Ostaviti palentu da se ohladi. Iseći na kocke i kratko izgrilovati u zagrejanom tiganju.
Grilovanu palentu servirati uz čeri paradajz i listiće pršute.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 433 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 97.5 kcal
Natrijum - 216.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 0.5 g