Šampinjone iseckati na listiće, a praziluk na kolutove. Na ulju prodinstati praziluk, dodati šampinjone, začiniti i dinstati dok ne ispari tečnost.
Pred kraj dodati hidrirane sojine ljuspice i promešati.
Zagrejati margarin, dodati brašno i upržiti uz stalno mešanje. Preliti mlekom, posuti muskatnim oraščićem, posoliti i kuvati bešamel dok se ne zgusne.
Tortilje filovati nadevom sa povrćem i sojinim ljuspicama, umotati i poređati u vatrostalnu činiju. Preliti bešamel sosom i posuti rendanim trapistom.
Gratinirati tortilje u rerni zagrejanoj na 200°C dok se sir ne rastopi.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 25 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 491 mg
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 12.5 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Natrijum - 245.5 mg
Vlakna - 6 g