Rastopiti puter, dodati brašno, upržiti i preliti bujonom.
Skuvati grašak, staviti u blender, preliti pavlakom za kuvanje, posuti mirođijom i usitniti u pire.
Dodati u šerpu sa bujonom, začiniti i kuvati na laganoj vatri dok ne provri.
Tost iseći na kolutove, na svaki staviti po malo gorgonzole i kratko zapeći u zagrejanoj rerni.
Servirati grašak krem čorbu na tanjir, dodati krutone sa gorgonzolom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 20 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 716 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 10 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 358 mg
Vlakna - 2 g