Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati krastavac isečen na kockice i grašak i pržiti par minuta.
U posudu staviti kiselu pavlaku, jogurt i ren, promešati i napraviti hladan sos.
U povrće dodati obarenu testeninu i promešati.
Servirati testeninu sa krastavcem, preliti sosom, posuti sitno iseckanom mirođijom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 13 mg
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Natrijum - 335 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 6.5 mg
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Natrijum - 167.5 mg
Vlakna - 2.5 g