Toggle Navigation

 

Fusili testenina sa krastavcem

Krastavac je, zbog velikog sadržaja vode, idealna letnja namirnica. Sadrži povoljan odnos kalijuma i natrijuma.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati krastavac isečen na kockice i grašak i pržiti par minuta.

U posudu staviti kiselu pavlaku, jogurt i ren, promešati i napraviti hladan sos.

U povrće dodati obarenu testeninu i promešati.

Servirati testeninu sa krastavcem, preliti sosom, posuti sitno iseckanom mirođˆijom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 13 mg

Ugljeni hidrati - 82 g

Ugljeni hidrati (%) - 66 %

Natrijum - 335 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 6.5 mg

Ugljeni hidrati - 41 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Natrijum - 167.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g testenine (fusili)
    • 150 g kuvanog graška
    • 1 krastavac
    • 1 mladog belog luka
    • 100 g kisele pavlake
    • 100 ml jogurta
    • so,
    • biber
    • 1 kašika mariniranog rena
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 1 veza mirođije