Sitno iseckati peršunov list, bosiljak i vlašac, staviti u činiju, preliti maslinovim uljem, promešati i napraviti dresing.
Fetu iseći na manje komade, a papriku na sitne kockice.
U dublju činiju ređati kockice fete, posuti paprikom, pobiberiti, preliti dresingom i ponavljati postupak dok se svi sastojci ne potroše.
Salatu staviti u frižider, ostaviti da se dobro ohladi (najbolje jedan dan) i potom poslužiti kao hladno predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 760 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 81 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 40.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 22.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 4 %
Vlakna - 0.5 g