Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Poređati listiće sira i preko narendati dimljeni sir. Preklopiti folijom i staviti u rernu zagrejanu na 120*C, 5-6 minuta da se sirevi sjedine.
Za to vreme naseckati pršutu, kisele krastavce i pomešati sa pavlakom i iseckanim peršunovim listom.
Izvaditi sir iz rerne, ostaviti da se malo ohladi ali nikako skroz. Po potrebi rastanjiti oklagijom, staviti nadev i urolovati.
Ostaviti rolat da malo odstoji, a zatim ga iseći na kriške i sevirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 379 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 189.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 1.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 0 g