Pileće belo meso iseći na 4 šnicle, pa istanjiti tučkom za meso. Na šniclu staviti list pršute i list dimljenog sira, zatim urolovati i pričvrstiti čačkalicom. Tako pripremljene rolnice peći na zagrejanom maslinovom ulju. Krompir iseći na kolutove, poređati u odgovarajuću posudu i preliti umućenim jajima I neutralnom pavlakom. Krompir zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 15 minuta. Jelo servirati uz salatu od paradajza i poslužiti sa integralnim hlebom.
U sastavu obroka nalaze se namirnice koje sadrže značajnu količinu soli, pršuta i dimljeni sir, tako da je poželjno da ne koristite so prilikom pripreme obroka.
Porcija za odraslu osobu - 565 g
Energetska vrednost porcije - 700 kcal
Natrijum - 835 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 195 mg
Belančevine - 53 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 282.5 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 417.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 97.5 mg
Belančevine - 26.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 7 g