Pileće belo meso iseći na trake i peći na zagrejanom maslinovom ulju. U rastopljen puter dodati brašno i malo propržiti uz stalno mešanje. Naliti mlekom, dodati muskantni oraščić i limunov sok. Kuvati bešamel sos dok se ne zgusne. Obarene i na listiće isečene šampinjone dodati u bešamel sos. Noklice pripremiti tako što u razmućena jaja dodamo mleko i so. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije kompaktna masa. Noklice oblikujemo kašikom i kuvamo u vreloj vodi. Servirati noklice i piletinu, preliti bešamel sosom i ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 207 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 185 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 103.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1.5 g