U lonac staviti pileće i juneće meso, šargarepu, krompir, karfiol, crni luk, prokelj i peršunov list, naliti vodom dodati dodatak jelu i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena.
Napraviti knedle - dobro umutiti jaja, uz postepeno dodavanje griza, začina i iseckanog peršunovog lista.
Supu procediti i zakuvati knedle.
Kuvati supu dok knedle ne omekšaju, dodati povrće i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 140 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 157 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 152.5 kcal
Natrijum - 70 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 78.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3 g