Toggle Navigation

 

Domaća supilica

Ukus prave domaće supe se oduvek vezuje za porodičnu atmosferu, zajednički nedeljni ručak i toplinu doma. Savremene studije su potvrdile ono što su naše bake oduvek i tvrdile – supa, osim što je veoma ukusna, ima i određena lekovita svojstva, pa priuštite sebi bar jedan tanjir supe svakog dana.

Plativoo
Priprema

U lonac staviti pileće i juneće meso, šargarepu, krompir, karfiol, crni luk, prokelj i peršunov list, naliti vodom dodati dodatak jelu i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena.

Napraviti knedle - dobro umutiti jaja, uz postepeno dodavanje griza, začina i iseckanog peršunovog lista.

Supu procediti i zakuvati knedle.

Kuvati supu dok knedle ne omekšaju, dodati povrće i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 405 g

Energetska vrednost porcije - 305 kcal

Natrijum - 140 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 157 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 35 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 202.5 g

Energetska vrednost porcije - 152.5 kcal

Natrijum - 70 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 78.5 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 17.5 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g junećeg mesa
    • 150 g pilećeg mesa
    • 200 g šargarepe
    • 200 g krompira
    • 200 g karfiola
    • 200 g crnog luka
    • 100 g prokelja
    • peršunov list
    • 2 jaja
    • 100 g griza
    • dodatak jelu