Toggle Navigation

 

Dimljena salata

Salata za sve ukuse.

Plativoo
Priprema

Slaninu i pršutu iseckati na kockice i kratko propržiti u tiganju.

U činiju staviti kukuruz, grašak, slaninu, pršutu, posoliti, pobiberiti, dodati kiselu pavlaku i majonez i salatu dobro promešati.

Servirati, posuti rendanim trapistom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 20 g

Masti (%) - 64 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 40 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 625 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 20 mg

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 312.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g kuvanog kukuruza šećerca
    • 100 g kuvanog graška
    • 100 g dimljene slanine
    • 100 g pršute
    • 100 g dimljenog trapista
    • 200 g kisele pavlake
    • 100 g majoneza
    • so,
    • biber