Toggle Navigation

 

Čorba sa slaninom i sojinim brašnom

Pančeta je suva dimljena slanina. Priprema se od sirove svinjske potrbušine koja se pažljivo soli, izlaže dimu i vetru i sazreva. Odlično se slaže uz povrće i voće, kao i riblje specijalitete.

Plativoo
Priprema

Slaninu iseći na kockice i propržiti zajedno sa iseckanim crnim lukom. Dodati iseckan krompir i pržiti par minuta.

Sojino brašno razmutiti sa malo vode, dodati u šerpu, promešati, preliti vodom i kuvati na laganoj vatri oko pola sata dok krompir ne omekša.

Čorbu posoliti, pobiberiti, začiniti crvenom mlevenom paprikom, promešati i ostaviti da proključa.

Čorbu poslužiti toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 295 kcal

Natrijum - 724 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 147.5 kcal

Natrijum - 362 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 11.5 mg

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g slanine
    • 50 g sojinog brašna
    • 150 g crnog luka
    • 500 g krompira
    • so
    • biber
    • crvena mlevena paprika