Crni luk sitno iseckati i izdinstati na delu maslinovog ulja. Dodati cvetove karfiola, propržiti 1 minut, preliti bujonom i kuvati na tihoj vatri oko 20 minuta, odnosno dok karfiol ne omekša.
Za to vreme brokoli obariti i prohladiti.
Čorbu skloniti sa vatre, usitniti karfiol štapnim mikserom, posoliti, pobiberiti i vratiti na vatru. Kuvati dok ne provri.
Za to vreme u dublju posudu staviti brokoli, bosiljak, preostalo maslinovo ulje i malo vode u kojoj se brokoli kuvao. Usitniti i napraviti preliv.
Čorbu servirati u tanjir, preliti prelivom od bosiljka i brokolija i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 136 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 68 mg
Vlakna - 1.5 g