Na zagrejano maslinovo ulje i rastopljen puter staviti naseckanu šargarepu i dinstati par minuta.
Dodati med, cvetiće karfiola, preliti vodom i kuvati oko 15 minuta.
Uliti mleko, začiniti dodatkom za jelo, posoliti i pobiberiti i kuvati još 10-ak minuta.
Servirati čorbu u tanjir, dodati mileram i posuti krutonima i iseckanim peršunovim listom.
Čorbu poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 148 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 4 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 57.5 kcal
Natrijum - 74 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1.5 g